Soorten aanwezigheidsmelders

Een aanwezigheidsmelder is in feite een heel eenvoudig apparaat dat wordt gebruikt om de fysieke aan- of afwezigheid in een gebied te vinden. Het controleert de aanwezigheidszone op fysieke aanwezigheid met behulp van infraroodtechnologie - als iemand wordt gedetecteerd, activeert de detector automatisch een handeling zoals het inschakelen van de lichten. Het concept van de aanwezigheidsmelder is heel eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Het is echter erg belangrijk om te beseffen dat er verschillende niveaus van aanwezigheidsdetectie zijn. Afhankelijk van de aard van de functie en de eisen van de werknemers kunnen verschillende soorten apparaten worden gebruikt.

Aanwezigheidsmelder

Het eerste niveau van aanwezigheidsdetectiesysteem staat bekend als passief. Dit type apparaat heeft geen batterij, radiosignalen of andere elektronische apparatuur nodig om te werken. Wat het doet, is automatisch de lichten inschakelen wanneer een medewerker of een bezoeker de sensor nadert. Dit is de meest basale vorm van aanwezigheidsdetectie en de meeste bedrijven gebruiken deze alleen in hun bedrijfspand.

Het tweede niveau van aanwezigheidsdetectie staat bekend als een infrarood van hoge kwaliteit. In dit geval zijn er meerdere sensoren die beweging detecteren.