Het helpt ook om te helpen houden de socket van versoepeling. Dit type elektrische component heet een slip-fit ​​en het is beschikbaar in een verscheidenheid van verschillende grootte.

Kunststof een materiaal is veel goedkoper dan een standaard metalen zoals koper of nikkel. Terwijl plastic stopcontacten doen vaak niet het laatst zo lang als de koper, zijn ze veel goedkoper. Plastic elektrische componenten worden vaak gebruikt in sportartikelen en soms worden ze gebruikt in de elektronica.

Een van de redenen dat plastic goedkoper is dan andere typen elektrische componenten is omdat het materiaal sterker dan andere soorten metalen. Plastic elektrische componenten zijn ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor dure elektronische componenten. Echter, plastic geeft ook uit een hard geluid wanneer het breekt.

Deze eigenschap maakt plastic minder aantrekkelijk dan andere stopcontacten. Metal is niet alleen duurzaam, maar het geeft ook uit een zacht, raspende geluid wanneer het breekt. Deze eigenschap kan onnodig lawaai veroorzaken in een verder rustig huis.

Vernikkelde is een ander type elektrische componenten die gewoonlijk wordt gebruikt. Dit type elektrische component is zeer duurzaam en verschaft een betrouwbare verbinding. Vernikkelen heeft vele toepassingen. Het wordt gebruikt om de reparatie metalen en elektronische componenten die een kortsluiting in het verleden hebben geleden.

Een gemeenschappelijke gewoon stopcontact kan worden beschadigd door een kleine spijker die nog in het stopcontact. Een spijker die nog in het stopcontact kan blijvende schade veroorzaken. Om het huis elektrische componenten veilig te houden, moeten alle nagels worden verwijderd en vervangen met schroeven.

Alle elektrische componenten die in het huis worden gebracht, moet stevig worden geplaatst dat geen enkel deel van de elektrische component uit kon komen. Lage kwaliteit elektrische onderdelen kon gemakkelijk loskomen. Elektrische componenten die in de woning worden geplaatst moet worden gekocht van gerenommeerde leveranciers die een hoge kwaliteit producten te verkopen.

.