Verschillende soorten recycling

Er zijn verschillende soorten recycling. Deze omvatten papier, glas, metalen, plastic en voedingsproducten. Afhankelijk van het type materiaal dat moet worden gerecycled, zijn er tegenwoordig verschillende methoden en producten op de markt.

Recyclage

Er zijn in principe drie hoofdtypen recycling, namelijk: directe productie, directe overdracht en secundaire recycling. Directe productierecycling is doorgaans de duurste vorm van recycling. Dit komt doordat grondstoffen sneller worden opgebruikt om nieuwe te produceren, waardoor er minder afval moet worden gerecycled. Dit geldt ook voor materialen zoals hout en glas die niet biologisch afbreekbaar zijn.

Directe transferrecycling brengt producten van de ene locatie naar een andere. Als iemand bijvoorbeeld glas wil recyclen, koopt hij er een grote kist van of haalt hij wat glas thuis op. Nadat ze hun aankoop hadden gedaan, zouden ze deze kist naar een glasverwerkingsfaciliteit brengen en er glas van maken. Ze brachten hun glas dan naar het recyclingcentrum en veranderden er nieuw glas van. Dit betekent dat het hele proces vereist dat ze reizen en betalen voor nieuw materiaal in plaats van alleen het oude te gebruiken. Het kan ook het gebruik van een soort apparaat met zich meebrengen om materialen te verzamelen, wat erg tijdrovend is en zelfs meer kan kosten.

Als je naar het milieu kijkt, zul je merken dat er veel manieren zijn om de hoeveelheid recycling die moet plaatsvinden te verminderen, maar de meeste mensen zullen directe productie en directe transferrecycling als de belangrijkste methoden beschouwen.