Coverband

De basisprincipes van de Coverband-router

De Coverband-router is oorspronkelijk uitgebracht in 1998, met versies uitgebracht in 2020. De belangrijkste functie is om netwerkpakketten te detecteren en ze vervolgens te vertalen naar "pakketframes", zodat ze kunnen worden doorgegeven aan het hostbesturingssysteem. De software dient ook om het verkeer dat door het netwerk gaat, te volgen, zodat beheerders kunnen zien hoeveel pakketten het mogelijk is om per seconde of de bezorgtijd van pakketten te verwerken. Vanuit technisch oogpunt werkt Coverband door een nummer, of "niveau", van de netwerkadapterkaart te nemen en deze te gebruiken om het bericht te vertalen in een reeks pakketten die erdoor zullen komen.

Volgens de documentatie is Cover Band: een diamant in de code - een juweeltje om het gebruik van de kwaliteitscode te meten, waarbij een teller wordt gebruikt om het aantal keren bij te houden dat elke regel code is uitgevoerd. Coverband gebruikt de koptekst van het ontvangen bericht om het niveau te berekenen en maakt een eenvoudige configuratie voor netwerkbeheerders mogelijk om het gebruik van netwerkcodes te verzamelen en erover te rapporteren. Met andere woorden, het is een efficiƫnte manier om het netwerkverkeer dat via een computer wordt verzonden, bij te houden.

Omdat het beschikbaar is gemaakt onder de Open Source-licentie, kunnen mensen het gebruiken om ervoor te zorgen dat de code die ze gebruiken altijd wordt bijgewerkt met hoge kwaliteitsnormen en om de kwaliteit te verbeteren van de programma's die het gebruiken.