In de meeste gevallen zijn deze ruimtes toegankelijk via trappen en liften, waardoor medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de verschillende ruimtes. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze telefoontoestellen installeren om hun collega's en klanten rechtstreeks te kunnen bellen, zonder van de ene sectie naar de andere te moeten rennen. Soms bevatten deze ruimtes zelfs parkeerterreinen en parkeerstructuren zodat werknemers hun auto en andere bedrijfsuitrusting tijdens hun verblijf kunnen parkeren.

Tegenwoordig zijn er zelfs werkplekken in de bedrijfsgebouwen zelf, al is dit meestal alleen gereserveerd voor grotere organisaties. De meeste van deze gebouwen hebben speciale vergaderruimten en vergaderruimten, zodat de bazen op een georganiseerde manier vergaderingen kunnen houden. Om aan de behoeften van hun werknemers te voldoen, verhuren deze grote organisaties deze kamers aan degenen die de cabines of andere kleine kantoren in het gebouw zullen bezetten.

High-end werkplekken zijn vrij luxueus, meestal uitgerust met grote LCD-monitoren, draadloze breedband, audioapparatuur en een koelkast, terwijl standaardunits zijn uitgerust met een paar planken voor het bewaren van bestanden, terwijl kleinere zijn uitgerust met slechts een paar planken en een bureau. Als het gebouw groot genoeg is voor meer dan twee personen, zijn sommige zelfs uitgerust met vergaderzalen, vergadertafels, telefoons, computers, faxen en teleconferentieapparatuur.

.