De Martial Arts-kick

Wanneer een student voor het eerst Karate begint te leren, zullen ze de basisschoppen leren, en de meest voorkomende en basistrap in Karate die ze zullen leren, is de Geri. Dit is een basale voorwaartse stoot in Karate. De Geri wordt meestal met de voeten naar voren geland en gaat meestal gepaard met een handpalm of elleboogstoot om de voltooiing van de techniek te erkennen.

Trappen

Een Geri vereist dat de student over goede beenkracht beschikt. De voeten moeten zeer dicht bij de voorkant van het lichaam van de leerling worden gehouden terwijl ze met de trap slaan en wanneer de voet landt, moet de knie net achter de huid of ervoor worden geplaatst om letsel te voorkomen. Als de voet te ver naar achteren landt, kan dit de knie beschadigen en als de voet te ver naar voren landt, kan de trap ook de knie beschadigen.

Als de leerling naar voren beweegt en de kick geeft, mogen ze het lichaam niet naar de ene of de andere kant zwaaien. Als ze dat doen, zullen ze zichzelf pijn doen. In plaats daarvan moeten ze hun lichaam draaien en het in een vloeiende beweging van voren naar achteren brengen. Hierdoor kunnen ze op hun rug landen zonder zich om te draaien en zichzelf te verwonden. Als ze geen goed evenwicht hebben, kunnen ze moeite hebben om de trap effectief te gebruiken.

De kicker wordt geleerd om te allen tijde de volledige kracht van zijn benen te hebben om een ‚Äč‚Äčkrachtige kick te kunnen geven zonder zichzelf te beschadigen. De sleutel tot een succesvolle bevalling is om er zeker van te zijn dat ze het beoogde doelwit raken en dat ze geen vitale organen of botten in hun lichaam beschadigen. Ze zullen leren hoe ze met de heupen moeten slaan bij het uitvoeren van een Geri.

Studenten wordt geleerd hoe ze tijdens de hele zwaai in evenwicht kunnen blijven. Dit betekent dat ze wordt geleerd hun voeten op gelijke afstand van elkaar te houden, zodat ze bij het raken van de grond niet uit balans raken. Bij het gebruik van een Geri moeten de leerlingen oefenen om direct na het geven van de trap om te kunnen rollen.

Een andere techniek die wordt gebruikt om de trap te gooien, wordt de shomi genoemd.