Trouwjurken

Een trouwjurk of formele trouwjurk is de kleding gedragen door de bruid in een formele bruiloft. De jurk van de kleur, stijl, religieuze betekenis en andere culturele factoren kan afhangen van de cultuur en religie van de bruiloft feestvierders. Sommige culturen en religies zelfs overwegen het dragen van een bepaalde kleur te aanvaardbaar zijn.

In het algemeen, een bruidsjurk is een lange jurk van een enkele kleur of ontwerp dat dekt het hele lichaam, waardoor de armen en benen bloot, de zoom onder de knie en de mouwen opknoping van nature bij de elleboog of pols. Het is al een traditie in sommige culturen om te dragen wit voor bruiloften, omdat dit wordt gezien als een teken van zuiverheid in het hindoeïsme.

In het hindoeïsme, is de meest voorkomende kleur voor een Hindoe trouwjurk rood. Een witte of crème kleur is ook een gemeenschappelijke keuze, maar het is minder belangrijk dan een rode.

In sommige westerse culturen, een traditionele trouwjurk is een witte jurk, hoewel deze kleur is minder belangrijk in sommige culturen. In sommige landen zijn er ook andere kleuren om uit te kiezen voor een trouwjurk.

In sommige landen, met name in Azië en Latijns-Amerika, de kleur van een bruidsjurk, hangt af van de aard van het huwelijk is. Bijvoorbeeld, is een bruidsjurk met lichtblauwe als achtergrond vaak gereserveerd voor de hindoe huwelijk, waar het staat voor een bruid-to-be, die in haar eerste trimester van de zwangerschap. Aan de andere kant, in de christelijke kerk, een bruidsjurk met lichtpaars wordt beschouwd als een heilige trouwjurk, die de vrouw van Christus.

De kleur zwart is een andere traditionele kleur die wordt gebruikt in de westerse cultuur, zoals het zuiverheid en spiritualiteit vertegenwoordigt. Een witte trouwjurk kan ook worden gedragen in sommige gevallen, vooral op plaatsen waar een dergelijke kleur niet is toegestaan.

In het algemeen, echter, de kleur van een trouwjurk is niet zo belangrijk als het ontwerp. Het wordt algemeen beschouwd als het beter om een ​​jurk met een bepaald kleurenschema te kiezen, want het geeft een gevoel van eenheid en saamhorigheid en een aanvulling op de algemene stijl van de trouwdag.

De trouwjurk moet het hoogtepunt van de dag zijn, maar het mag nooit uw bruidegom of bruid overschaduwen.